ACTIVITATS A L'ENTORN

Activitats segons l’estació de l’any:

  • Primavera i estiu: Pesca i refrescants banys al riu d’aigua cristal·lina que creua la finca. Així mateix, podran gaudir de la piscina envoltada d'un agaradable jardí amb vistes a la vall.
  • Tardor: excursions per caçar bolets de la mà d’experts boletaires.


Per a totes les estacions:

  • SENDERISME: passeigs i caminades guiades pels magnífics boscos formats principalment per fajos, pins silvestres, roures i alzines, aurons i bedolls. A més es troba un sotabosc de boix, aranyoners, avellaners, pruners i cireres silvestres. Les temperatures, si es passeja per les senderes i camins antics d’arrossegament de fusta, canvien bruscament al passar del costat sol al sud, al nord a l’ombria, i no cal dir que, a la tardor quan les fulles canvien de color i textura, apareixen els bolets propis d’aquesta estació convertint els boscos en gruixudes estores d’increïbles colors.
  • RUTAS ROMÀNIQUES: una de les millors mostres del Romànic del Ripollès és el Monestir de Santa Maria de Ripoll, només a 15 minuts de Maçanós, a la zona tenim altres joies del Romànic com l’església de Santa Maria de les Lloses, Santa María de Matamala, Sant Joan de les Abadesses, i l’ermita de Sant Jaume de Frontanyà, situada al poble més petit de Catalunya, a 10 minuts de la casa.
  • CURSOS: de cuina, fotografia i ioga impartits per experts professionals.
    S’organitzen també estades d’anglès per a grups amb professors nadius.
  • PROPOSTA EXCURSIÓ: Sant Jaume de Frontanyà és el municipi més petit de Catalunya, actualment té només 31 habitants. Situat a la comarca del Berguedà, al límit amb el Ripollès, just a la serra del pre-pirineu.

    Al nucli es troba un magnífic exemplar d’església romànica dedicada a Sant Jaume, i que està considerada la catedral del romànic al Berguedà.
Sant Jaume de Frontanya 
Sant Jaume de Frontanya