Domus de Maçanos, casa rural

La casa

Aquest magnífic Domus o casa fortificada de pedra, va ser construït al segle XI, a la vall de Les Lloses a 14 km de Ripoll. En plena natura envoltada d’arbres mil•lenaris, s’alça a uns 1.000 metres d’altura a un turó d’una finca de 165 hectàrees de muntanyes, prats i boscos. La casa conserva l’estructura original de pedra, amb arcs i voltes d’estil romànic i amplis jardins.

Els meravellosos passejos per tota la finca, constitueixen un gran atractiu per gaudir dels aromes, sons i olors de les diferents estacions de l’any i de la muntanya en el seu màxim esplendor. A l'estiu, es pot gaudir de refrescants capbussades en la nova piscina que compta amb unes meravelloses vistes a la vall.

A l’interior de la casa, recentment restaurada, es respira un ambient tranquil i acollidor, gràcies a una decoració càlida i agradable. Són especialment remarcables les espectaculars vistes a la vall i a les muntanyes, que es gaudeixen des dels grans finestrals del menjador, un espai que convida a un diàleg amb la natura.

UNA MICA D'HISTORIA

La documentació ens parla dels primers habitants del Domus. Al 1173 apareix el primer representant de la família, Bernat de Maçanós. El 1285 apareix documentat Ramon de Maçanós, jutge de Matamala. El senyoriu tenia nombroses propietats per les quals els seus habitants pagaven un cens anual en espècies com blat de moro, carn, formatge, etc ... Des que es té constància registral, la casa pertany a la família Casanova, descendents directes del honorable Rafael de Casanova.

LA CASA DISPOSA DE: